Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Volný čas
      3. Dekorace
      4. DIY: betonové kraslice oživí tradice
      5. Galerie
      6. Fotogalerie

      Fotogalerie

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Vyfouknutá vejce

      Nejdříve vyfoukněte vajíčka a vymyjte je. Následně do připravené nádoby nasypte beton a přidejte vodu. Konzistence betonu by měla odpovídat hustší bramborové kaši – beton by měl držet tvar, ale když s ním trochu zaklepete, měl by se pomalu roztékat do stran.

      Foto: Zalito betonem

      Foto: Zalito betonem
      Vyfouknutá vejce naplněná betonem

      Zdobicí sáček vložte do kelímku a přehrňte ho přes okraj. Sáček naplňte pomocí lžičky betonem a vytlačte z něj všechen vzduch. Pomocí sáčku pak začněte pozvolna plnit vyfouknuté vaječné skořápky až po jejich okraj. Při přelití nadbytečný beton setřete papírovým ubrouskem. Pokud vám obsah sáčku ztuhne v ruce, stačí ho zamíchat špejlí.

      Foto: Zalito betonem

      Foto: Zalito betonem
      Loupání vajíček

      Aby nebyla výsledná vajíčka samá díra, jemně a opakovaně s nimi v dlaních poklepejte o podložku a zatřepte – přebytečný vzduch se tak dostane ven. Poté nechte vejce ztuhnout. Skořápku z nich oloupejte až následující den, a to buď rukou, nebo nožíkem.

      Foto: Zalito betonem

      Foto: Zalito betonem
      Vejce z betonu

      Oloupaná vejce nechte následně ještě pár dní odpočívat, aby měl beton šanci dobře vyschnout.

      Foto: Zalito betonem

      Foto: Zalito betonem
      Zdobení vajec

      A nakonec to nejzábavnější – ozdobení vajec. Na fotkách byl použitý vodou ředitelný Balakryl UNI, který je bez zápachu, a je proto možné s ním pracovat i při běžném provozu domácnosti. Po ozdobení nechte barvu schnout čtyři hodiny.

      Foto: Zalito betonem

      Foto: Zalito betonem
      Barvení vajec

      Použít můžete i tabulovou barvu a vejce po natření a zaschnutí zdobit opakovaně křídami. Upřednostněte vždy barvu s atestem pro styk s potravinami a na dětské hračky, např. zmíněný Balakryl, abyste se nemuseli bát nechat své výtvory v dosahu dětí a domácích mazlíčků.

      Foto: Zalito betonem
      Ozdobená vejce z betonu

      Navnadili jsme vás? Jsou pro vás betonová vajíčka lákavou výzvou? Možná budete překvapeni, jak vás práce bude bavit a výsledek opravdu stojí za trochu té námahy. Tak vzhůru do vyrábění!

      Foto: Zalito betonem

      Prohlédněte si další galerie

      • Neuvěříte, z čeho je tahle vánoční ozdoba! Nejroztomilejší vánoční andílek vznikne z odpadu, který byste jinak vyhodili
      • Tento strom přežil dinosaury i Hirošimu. Teď z něj dělají nejžhavější trend českých zahrad
      • Neuvěříte, co všechno dokáže pár dubových listů: Vánoční dekorace, která trumfne i jehličí
      • Když tohle jednou ochutnáte, kupovaná povidla už do kuchyně nepustíte. Neuvěříte, co udělá trochu perníkového koření
      • Tento keř má až 60 000 plodů za sezónu: Skrytá hvězda podzimní zahrady, o které většina lidí netuší

      Nejnovější články

      Elixír mládí v rubínových semínkách: Tahle exotická rostlina přežije i zimu, když uděláte jednu zásadní věc
      Thumbnail
      Nejkrásnější podzimní rostliny, které nikdo nečeká: Pérovník pštrosí se mění v zářící zlato
      Thumbnail
      Světový den diabetiků: Pozor na toto zdravé ovoce a zeleninu. Zvyšují cukr v krvi víc než dortík
      Náhled
      Chtěla si jen natrhat trochu jmelí. To, co se stalo pak, by nečekal nikdo
      Náhled
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Listopad na zahradě | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Jak správně zazimovat granátové jablko: Dopřejte mu teplo a světlo, jinak nepřežije
      • Zahrada ve zlatém oparu: Pérovník pštrosí miluje vlhko, zavřitec citlivý na jaře zčervená
      • Světový den diabetiků připomíná: I zdravé jídlo může zvednout hladinu cukru
      • Jak (ne)trhat jmelí: Co povoluje zákon a kdy už riskujete pokutu
      • Zdravé mlsání bez cukru: Nevyhazujte přebytečná jablka, udělejte si z nich křížaly
      • Zahrada pod stromečkem: Vyberte dárek, který dává smysl
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jak vylepšit vývar: S tajnou přísadou našich babiček dosáhnete mnohem lepší a výraznější chuti
      • Beata Rajská exkluzivně pro Marianne: Na zimu 2025 vám bude stačit tento jeden kabát a vydrží několik sezón
      • Nejkrásnější kabáty z kůže a koženky: Zkuste lesklé textury, vínovou i vysoké límce
      • Kvíz: Pamatujete si ještě vyjmenovaná slova? Zkuste oprášit znalosti ze základní školy
      • Podzimní výlety za odpočinkem a lokálním jídlem
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání