Breadcrumb

Artyčok byl už ve starém Egyptě znám jako „dietní rostlina“. Dnes se ví, že příznivě ovlivňuje trávení a napomáhá činnosti jater.
Foto: Shutterstock

Mladé listy pampelišky přidané do salátu povzbudí látkovou výměnu díky obsahu hořčin (nejznámější je taraxacin).
Foto: Shutterstock

Čaj z řebříčku obecného pomáhá zvyšovat produkci žluči.
Foto: Shutterstock

V podobě čaje je sice pelyněk mimořádně hořký, ale právě to podpoří trávení, především tuků.
Foto: Shutterstock

Listy bršlice obsahují vedle hořčin také hodně vitaminu C.
Foto: Shutterstock

Olivy jsou ideálním předkrmem, který optimálně nastaví trávicí systém před hlavním jídlem.
Foto: Shutterstock

Čekanka je zdrojem značného množství kyseliny listové a vlákniny.
Foto: Shutterstock

Štěrbák neboli endivie, jak se mu také říká, má příjemně hořkou chuť. Používá se k přípravě salátů.
Foto: Shutterstock

Čaj z chmele uleví od trávicích potíží. Ideální je popíjet ho, než se odeberete na lůžko, protože zároveň podporuje zdravý spánek.
Foto: Shutterstock

Čím světlejší je dužnina grapefruitu, tím vyšší má obsah hořkých látek. Na hořčiny je bohatá také tenká bílá slupka.
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Nebeský bambus: Vysaďte si naprostou novinku mezi keři a sousedé puknou závistí
- Máta peprná: Jak pěstovat aromatickou královnu bylinkové zahrádky, která funguje i jako afrodiziakum
- Vysaďte oblíbené keře jako malé sazenice a ušetřete pěkný balík: U těchto keřů je to sázka na jistotu
- Pokud chcete ovoce sklízet i na balkoně, rozhodně si vysaďte baleríny a nebojte se vyzkoušet i netradiční tvary dřevin. Pozor si ale dejte na jejich řez
- Rostliny na stinný balkon: Tyto druhy vás nezklamou, a i ve stínu potěší svými květy. Některé lze i přezimovat
- Naše krásná zahrada
- Objednat předplatné