
Artyčok byl už ve starém Egyptě znám jako „dietní rostlina“. Dnes se ví, že příznivě ovlivňuje trávení a napomáhá činnosti jater.
Foto: Shutterstock

Mladé listy pampelišky přidané do salátu povzbudí látkovou výměnu díky obsahu hořčin (nejznámější je taraxacin).
Foto: Shutterstock

Čaj z řebříčku obecného pomáhá zvyšovat produkci žluči.
Foto: Shutterstock

V podobě čaje je sice pelyněk mimořádně hořký, ale právě to podpoří trávení, především tuků.
Foto: Shutterstock

Listy bršlice obsahují vedle hořčin také hodně vitaminu C.
Foto: Shutterstock

Olivy jsou ideálním předkrmem, který optimálně nastaví trávicí systém před hlavním jídlem.
Foto: Shutterstock

Čekanka je zdrojem značného množství kyseliny listové a vlákniny.
Foto: Shutterstock

Štěrbák neboli endivie, jak se mu také říká, má příjemně hořkou chuť. Používá se k přípravě salátů.
Foto: Shutterstock

Čaj z chmele uleví od trávicích potíží. Ideální je popíjet ho, než se odeberete na lůžko, protože zároveň podporuje zdravý spánek.
Foto: Shutterstock

Čím světlejší je dužnina grapefruitu, tím vyšší má obsah hořkých látek. Na hořčiny je bohatá také tenká bílá slupka.
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Největší chyba, kterou dělají zahrádkáři na podzim: Kvůli ní vám půda zleniví a úroda mizí
- Jak vyčistit náhrobek před Dušičkami: I obyčejná voda dokáže navrátit lesk, na ocet rovnou zapomeňte
- Orchideje nechtějí znovu vykvést? Neuvěříte, co s nimi udělá koupel ve vaně. Vyzkoušejte 5+1 osvědčených zahradnických fíglů
- Nejkrásnější dokonale zelený balkon: Tuhle pětici rostlin zvládne i úplný začátečník
- Úžasné a nesmírně levné: Tohle zavařovačky promění v nejkrásnější svícny za pár korun



