Fotogalerie


Foto: Shutterstock
Artyčok byl už ve starém Egyptě znám jako „dietní rostlina“. Dnes se ví, že příznivě ovlivňuje trávení a napomáhá činnosti jater.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Mladé listy pampelišky přidané do salátu povzbudí látkovou výměnu díky obsahu hořčin (nejznámější je taraxacin).
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Čaj z řebříčku obecného pomáhá zvyšovat produkci žluči.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
V podobě čaje je sice pelyněk mimořádně hořký, ale právě to podpoří trávení, především tuků.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Listy bršlice obsahují vedle hořčin také hodně vitaminu C.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Olivy jsou ideálním předkrmem, který optimálně nastaví trávicí systém před hlavním jídlem.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Čekanka je zdrojem značného množství kyseliny listové a vlákniny.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Štěrbák neboli endivie, jak se mu také říká, má příjemně hořkou chuť. Používá se k přípravě salátů.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Čaj z chmele uleví od trávicích potíží. Ideální je popíjet ho, než se odeberete na lůžko, protože zároveň podporuje zdravý spánek.
Foto: Shutterstock


Foto: Shutterstock
Čím světlejší je dužnina grapefruitu, tím vyšší má obsah hořkých látek. Na hořčiny je bohatá také tenká bílá slupka.
Foto: Shutterstock