Breadcrumb

Artyčok byl už ve starém Egyptě znám jako „dietní rostlina“. Dnes se ví, že příznivě ovlivňuje trávení a napomáhá činnosti jater.
Foto: Shutterstock

Mladé listy pampelišky přidané do salátu povzbudí látkovou výměnu díky obsahu hořčin (nejznámější je taraxacin).
Foto: Shutterstock

Čaj z řebříčku obecného pomáhá zvyšovat produkci žluči.
Foto: Shutterstock

V podobě čaje je sice pelyněk mimořádně hořký, ale právě to podpoří trávení, především tuků.
Foto: Shutterstock

Listy bršlice obsahují vedle hořčin také hodně vitaminu C.
Foto: Shutterstock

Olivy jsou ideálním předkrmem, který optimálně nastaví trávicí systém před hlavním jídlem.
Foto: Shutterstock

Čekanka je zdrojem značného množství kyseliny listové a vlákniny.
Foto: Shutterstock

Štěrbák neboli endivie, jak se mu také říká, má příjemně hořkou chuť. Používá se k přípravě salátů.
Foto: Shutterstock

Čaj z chmele uleví od trávicích potíží. Ideální je popíjet ho, než se odeberete na lůžko, protože zároveň podporuje zdravý spánek.
Foto: Shutterstock

Čím světlejší je dužnina grapefruitu, tím vyšší má obsah hořkých látek. Na hořčiny je bohatá také tenká bílá slupka.
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Perskou akácii můžete pěstovat i na své zahradě: Vysadit můžete jen jeden kultivar. Pokud mu začnou žloutnout listy, buďte na pozoru
- Dřeviny vhodné do nádob: Vybrali jsme deset druhů, které vám udělají radost i na balkoně
- Jarmanka větší: Nenáročná trvalka, jejíž krásu oceníte až při bližším pohledu. Najdete ji i v naší přírodě
- Černý bez: Nejobyčejnější keř naší přírody využijete hned dvakrát. Vyzkoušeli jsme 3 recepty z bezových květů
- Tavolník břízolistý: Opadavý keř vykvétá záplavou bílých květů, na podzim se barví do purpurových odstínů