Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Volný čas
      3. Zelená domácnost
      4. Hořké rostliny, které vám pomohou zhubnout
      5. Galerie
      6. Fotogalerie

      Fotogalerie

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Artyčok

      Artyčok byl už ve starém Egyptě znám jako „dietní rostlina“. Dnes se ví, že příznivě ovlivňuje trávení a napomáhá činnosti jater.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Smetanka lékařská

      Mladé listy pampelišky přidané do salátu povzbudí látkovou výměnu díky obsahu hořčin (nejznámější je taraxacin).

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Řebříček lékařský

      Čaj z řebříčku obecného pomáhá zvyšovat produkci žluči. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Pelyněk

      V podobě čaje je sice pelyněk mimořádně hořký, ale právě to podpoří trávení, především tuků. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Bršlice kozí noha

      Listy bršlice obsahují vedle hořčin také hodně vitaminu C.  

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Olivy

      Olivy jsou ideálním předkrmem, který optimálně nastaví trávicí systém před hlavním jídlem.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Puky čekanky

      Čekanka je zdrojem značného množství kyseliny listové a vlákniny. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Štěrbák

      Štěrbák neboli endivie, jak se mu také říká, má příjemně hořkou chuť. Používá se k přípravě salátů. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Chmel otáčivý

      Čaj z chmele uleví od trávicích potíží. Ideální je popíjet ho, než se odeberete na lůžko, protože zároveň podporuje zdravý spánek. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Nápoje z grapefruitu

      Čím světlejší je dužnina grapefruitu, tím vyšší má obsah hořkých látek. Na hořčiny je bohatá také tenká bílá slupka. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Největší chyba, kterou děláme s vánoční hvězdou: Květy vždy opadají, přitom stačí zapomenout na jeden zvyk
      • Nejoblíbenější bylinka Čechů, krev svatého Jana, může narušit antikoncepci i způsobit popáleniny. Zjistili jsme proč
      • Tento keř má až 60 000 plodů za sezónu: Skrytá hvězda podzimní zahrady, o které většina lidí netuší
      • Zapomeňte na chvojí: 100% přírodní, neuvěřitelně trvanlivý a krásnější než z obchodu
      • Nejkrásnější zimní rostlina: Pokvete i v mrazu, když se vyhnete jedné fatální chybě

      Nejnovější články

      Když uvidíte, co tahle žena udělala z chvojí, budete okamžitě chtít stejný adventní věnec
      Thumbnail
      Tohle vám vyrazí dech: Papírová kaše mění staré květináče v dekorace, které byste v obchodě nesehnali ani za tisícovku
      Thumbnail
      Floristé odhalují pravdu o svatební kytici královny Alžběty. Skrývala symboly, o kterých jste netušili
      Náhled
      Nejkrásnější barvy Vánoc 2025 konečně odhaleny: Letos vládne odstín, který byste na stromek dřív nikdy nedali
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Linecké cukroví | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Vosí hnízda
      • Aktuální témata Listopad na zahradě | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Inspirace na adventní věnce: Tradiční chvojí i moderní trvanlivé varianty
      • Papier-mâché v moderním interiéru: Levný způsob, jak vylepšit květinové dekorace
      • Svatební kytice královny Alžběty: Orchideje, konvalinky a myrta mají svůj význam i v moderní floristice
      • Barvy Vánoc 2025: Mocha Mousse vede, fungují i ametyst i přírodní kombinace
      • Kvíz: Prověřte si svou znalost listopadových pranostik
      • Recyklace jako hit letošních Vánoc: Roztomilý andílek z příze a kartonu zútulní domov
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • 9 častých chyb při pečení bábovky: Hutná ani popraskaná bábovka už nemá šanci
      • Dlouhé podzimní večery jsou tu. Kde sehnat ty nejpohodlnější outfity na domácí lenošení?
      • Návrhář Lukáš Macháček chce letos změnit módu na Slavících: Monika Absolonová bude úplně jiná
      • „Mám opustit práci a starat se o tchyni, která mě nikdy neměla ráda?” Ptá se sama sebe Pavla
      • Shrinkflace v Česku sílí: Výrobci potichu zmenšují balení, zákazníci platí stále stejně
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání