
Artyčok byl už ve starém Egyptě znám jako „dietní rostlina“. Dnes se ví, že příznivě ovlivňuje trávení a napomáhá činnosti jater.
Foto: Shutterstock

Mladé listy pampelišky přidané do salátu povzbudí látkovou výměnu díky obsahu hořčin (nejznámější je taraxacin).
Foto: Shutterstock

Čaj z řebříčku obecného pomáhá zvyšovat produkci žluči.
Foto: Shutterstock

V podobě čaje je sice pelyněk mimořádně hořký, ale právě to podpoří trávení, především tuků.
Foto: Shutterstock

Listy bršlice obsahují vedle hořčin také hodně vitaminu C.
Foto: Shutterstock

Olivy jsou ideálním předkrmem, který optimálně nastaví trávicí systém před hlavním jídlem.
Foto: Shutterstock

Čekanka je zdrojem značného množství kyseliny listové a vlákniny.
Foto: Shutterstock

Štěrbák neboli endivie, jak se mu také říká, má příjemně hořkou chuť. Používá se k přípravě salátů.
Foto: Shutterstock

Čaj z chmele uleví od trávicích potíží. Ideální je popíjet ho, než se odeberete na lůžko, protože zároveň podporuje zdravý spánek.
Foto: Shutterstock

Čím světlejší je dužnina grapefruitu, tím vyšší má obsah hořkých látek. Na hořčiny je bohatá také tenká bílá slupka.
Foto: Shutterstock
Prohlédněte si další galerie
- Když tohle jednou ochutnáte, kupovaná povidla už do kuchyně nepustíte. Neuvěříte, co udělá trochu perníkového koření
- Nejchytřejší způsob, jak uchovat úrodu: Zapomeňte na sklep, ovoce přežije i v bytě
- Neuvěříte, co dělají profíci při zakládání nové zahrady jinak: Udělejte 1 věc a na jaře vám bude závidět celá ulice
- Nezničitelné krásky do mrazu: Tyhle rostliny do truhlíku vydrží i sníh a vypadají božsky
- Elixír mládí v rubínových semínkách: Tahle exotická rostlina přežije i zimu, když uděláte jednu zásadní věc



