Skip to main content
  • Atlas Rostlin
    • Balkonové rostliny
    • Bylinky
    • Cibuloviny
    • Letničky a dvouletky
    • Okrasné trávy a kapradiny
    • Pokojové rostliny
    • Popínavé rostliny
    • Přenosné rostliny
    • Stromy a keře
    • Trvalky
    • Vodní rostliny
    • Růže
  • Praxe
    • Okrasná zahrada
    • Kalendárium
    • Choroby a škůdci
    • Ekologie a příroda
    • Nářadí a technika
    • Užitková zahrada
  • Zahradní architektura
    • Ferdinand radí
    • ZahrAppka
    • Inspirace
    • Voda na zahradě
    • Stavby
  • Poradna
  • Zahrady
    • Zahrady slavných
    • Návštěvy zahrad
  • Videa
  • Volný čas
    • Zahradní turistika
    • Zelená domácnost
    • Domácí mazlíčci
    • Dekorace
    • Zajímavosti
  • Soutěžte o ceny
  • Kvízy a testy
Více
    logo Naše krásná zahrada
    0
    /
    00
    Prohlédnout znovu
      1. Úvodní stránka
      2. Volný čas
      3. Zelená domácnost
      4. Hořké rostliny, které vám pomohou zhubnout
      5. Galerie
      6. Fotogalerie

      Fotogalerie

      (
      0
      /
      00
      )
      Zpět na článek
      Prohlédnout znovu
      Artyčok

      Artyčok byl už ve starém Egyptě znám jako „dietní rostlina“. Dnes se ví, že příznivě ovlivňuje trávení a napomáhá činnosti jater.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Smetanka lékařská

      Mladé listy pampelišky přidané do salátu povzbudí látkovou výměnu díky obsahu hořčin (nejznámější je taraxacin).

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Řebříček lékařský

      Čaj z řebříčku obecného pomáhá zvyšovat produkci žluči. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Pelyněk

      V podobě čaje je sice pelyněk mimořádně hořký, ale právě to podpoří trávení, především tuků. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Bršlice kozí noha

      Listy bršlice obsahují vedle hořčin také hodně vitaminu C.  

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Olivy

      Olivy jsou ideálním předkrmem, který optimálně nastaví trávicí systém před hlavním jídlem.

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Puky čekanky

      Čekanka je zdrojem značného množství kyseliny listové a vlákniny. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Štěrbák

      Štěrbák neboli endivie, jak se mu také říká, má příjemně hořkou chuť. Používá se k přípravě salátů. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Chmel otáčivý

      Čaj z chmele uleví od trávicích potíží. Ideální je popíjet ho, než se odeberete na lůžko, protože zároveň podporuje zdravý spánek. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock
      Nápoje z grapefruitu

      Čím světlejší je dužnina grapefruitu, tím vyšší má obsah hořkých látek. Na hořčiny je bohatá také tenká bílá slupka. 

      Foto: Shutterstock

      Foto: Shutterstock

      Prohlédněte si další galerie

      • Když tohle jednou ochutnáte, kupovaná povidla už do kuchyně nepustíte. Neuvěříte, co udělá trochu perníkového koření
      • Nejchytřejší způsob, jak uchovat úrodu: Zapomeňte na sklep, ovoce přežije i v bytě
      • Neuvěříte, co dělají profíci při zakládání nové zahrady jinak: Udělejte 1 věc a na jaře vám bude závidět celá ulice
      • Nezničitelné krásky do mrazu: Tyhle rostliny do truhlíku vydrží i sníh a vypadají božsky
      • Elixír mládí v rubínových semínkách: Tahle exotická rostlina přežije i zimu, když uděláte jednu zásadní věc

      Nejnovější články

      Češi masově pěstují exotické kiwi: Roste rychleji než vinná réva a plodí až do zimy
      Thumbnail
      Zlaté pravidlo listopadu: Starý substrát nevyhazujte. Díky jedné věci ušetříte stovky korun před jarem
      Thumbnail
      Zahrady letos devastuje nejhorší škůdce za 20 let! Takhle ho zastavíte, než bude pozdě
      Thumbnail
      Největší překvapení zahradníků: Tuhle nenápadnou skalničku si zamilujete v kuchyni, chutná jako citron
      Thumbnail
      logo Naše krásná zahrada
      • --- col 1 ---
        • Newsletter
        • Předplatné
        • Kontakty
        • Redakční etický kodex
        • Partneři
      • --- col 2 ---
        • Apetitonline
        • Marianne
        • Marianne bydlení
      • --- col 3 ---
        • Obchodní podmínky
        • Ochrana soukromí
        • Cookies zásady
    • Nastavení soukromí
      • Doporučujeme Zahrada | V kuchyni s VIP | Vaření | Lidé a jídlo | Tipy, jak na to | Andělská čísla | Vztahy a rodina
      • Recepty a vaření Jak na piškotové těsto | Recept na nadýchané muffiny | Levné a rychlé obědy | Recepty pro začátečníky | Svíčková na smetaně | Čočková polévka | Mrkvový dort | Rychlé dorty pro každou příležitost | Rychlé recepty z jednoho hrnce | Houbové guláše
      • Aktuální témata Listopad na zahradě | Krmítka pro ptáky | Věnec ze zahradního odpadu | Chaty a chalupy | Inspirace a tvoření | Apetit piknik 2025 | Přechodové bundy podzim 2025 | Co opravdu funguje proti mšicím a sviluškám?
      • Články Naše krásná zahrada
      • Kiwi z vlastní zahrady: Aktinidie čínská plodí největší plody se skvělou chutí
      • Substrát na podzim nevyhazujte: Nechte ho promrznout a ušetříte stovky korun
      • Babské rady proti hrabošům: Výrazné vůně a nepříjemné zvuky jsou účinnější než pasti
      • Zapomenutá skalnička, která znovu boduje: Tripmadam chutná po citronech a nevyžaduje péči
      • Jak správně zazimovat granátové jablko: Dopřejte mu teplo a světlo, jinak nepřežije
      • Zahrada ve zlatém oparu: Pérovník pštrosí miluje vlhko, zavřitec citlivý na jaře zčervená
      • Doporučené články
      • Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky
      • Jak využít zázvor v nápojích? 5 receptů pro naši imunitu i chuťové pohárky
      • Pod nánosem socialistických úprav našli poklad: Neuvěříte, jakou proměnou prošel dům pro pětičlennou rodinu
      • Zuzana Donutilová je tchyně snů: Sára dobře vaří a umí se postarat, vysekla poklonu krásné manželce svého syna
      • "Dcera mi nabídla, abych hlídala vnučku za peníze. Mám ji ráda, ale bojím se, že to nezvládnu,” neví si rady Anna
      • Všichni chceme měkké perníčky! Tohle je jediný manuál na pečení, který letos budete potřebovat
      © 2025 BurdaMedia Extra s.r.o.

      Vyhledávání