- Úvodní stránka
- Volný čas
- Připravte si doma pečené kaštany, které krásně zahřejí ruce i žaludek. Nezapomeňte je ale naříznout
- Galerie
- Dekorativní plody kaštanovníku mají po upečení lahodnou chuť
Prohlédnout znovu

Plody kaštanovníku jedlého mají velmi husté štětiny, na rozdíl od plodu jírovce maďalu, který má řídké a silné, pichlavé výběžky

Plod kaštanovníku obsahuje několik kaštanů

Vyloupané kaštany se používají například na přípravu vynikajícího, jemně nasládlého pyré

Pečené kaštany jsou typickou pochoutkou vánočních trhů

Kaštany v hustě pichlavém oplodí jsou velmi dekorativní

Jedlé kaštany se sklízejí až po spadnutí na zem

Plody jedlého kaštanu
Prohlédněte si další galerie
- Nejkrásnější podzimní dekorace roku: Jednoduchý nápad, který zvládnete za pár minut
- Nepřežije jen tak každý: Jak proměnit suchý vřes z obchodu v květinovou královnu vašeho domu
- Zeptala se mě, jestli chci opičí ocásek, a pak mi nabídla řízek! Tento převislý kaktus kvete 3x do roka
- Tajemství zahradní architektky: Při výsadbě tújí platí zlaté pravidlo – kořenový bal. A od souseda si držte odstup
- Luxusní doplněk cukroví i okrasa stromu: Ořechy s červeným jádrem jsou hitem letošních Vánoc



