- Úvodní stránka
- Volný čas
- Připravte si doma pečené kaštany, které krásně zahřejí ruce i žaludek. Nezapomeňte je ale naříznout
- Galerie
- Dekorativní plody kaštanovníku mají po upečení lahodnou chuť
Prohlédnout znovu

Plody kaštanovníku jedlého mají velmi husté štětiny, na rozdíl od plodu jírovce maďalu, který má řídké a silné, pichlavé výběžky

Plod kaštanovníku obsahuje několik kaštanů

Vyloupané kaštany se používají například na přípravu vynikajícího, jemně nasládlého pyré

Pečené kaštany jsou typickou pochoutkou vánočních trhů

Kaštany v hustě pichlavém oplodí jsou velmi dekorativní

Jedlé kaštany se sklízejí až po spadnutí na zem

Plody jedlého kaštanu
Prohlédněte si další galerie
- Tenhle keř celý rok ignorujete. Po shození listů se mění v nejkrásnější vánoční dekoraci
- Vyhazujete mandarinkové slupky? Děláte obrovskou chybu. Z odpadu vznikne řetěz, který provoní celý byt
- Varování odborníků: Vánoční koření, které máte doma, může zatěžovat játra
- Tenhle květ rozhoduje o ceně vanilky. Když ho nestihnete opylit, máte smůlu na celý rok
- Úžasný trik přírody: Zapomenete ho zalévat, a přesto vás odmění. V zimě vypadá jako vánoční dekorace



