Slunný dvorek a stinné pódium v zeleni

Ačkoli působila původní zahrada poeticky, i když v duchu „všechno všude“, potřebovala rekonstrukci. V zarostlé zahradě bylo nutné vytvořit co nejvíce prostoru pro rozmanitý a pestrý život rodiny se dvěma dětmi a kupou přátel, a to na relativně sevřeném pozemku, objasňuje situaci Jakub Finger, zahradní architekt Atelieru Partero, který se rekonstrukce ujal. 

Důležitá byla úzká vazba mezi domem a zahradou – jejich vzájemná funkční a vizuální provázanost,” říká architekt. „Dalším hybatelem byla jasná přání ze strany majitelů – děti byly pro trampolínu, rodiče pro stolování, možnost drobného „domácího pěstění“, dostatečné soukromí a v budoucnu případné zakomponování sauny.Řešení tak rozdělilo nevelký pozemek na dvě části. Podívejte se... 

 

Predplatne