
Ořešák má dlouhou tradici jako domovní strom, a i dnes si ho lidé s oblibou vysazují; jen s tím rozdílem, že se jedná o odrůdy menšího vzrůstu, než jaké bychom našli v ořešákových sadech.

Vlašské ořechy, které přistanou v trávě, by se měly sbírat každý den, obzvlášť za deštivého a vlhkého počasí. Začínají totiž plesnivět po krátké době a pak už by se neměly jíst.

Pět vlašských ořechů denně a vaše cévy budou fit. Vlašské ořechy obsahují nenasycené mastné kyseliny, minerály a vitaminy skupiny B, které posilují psychiku a blahodárně působí na pokožku i vlasy.

Vlašské ořechy sušte rozložené v jedné vrstvě, nejlépe ne příliš natěsno. Sušení určitě neurychlujte v troubě ani v sušičce na ovoce. Při vyšších teplotách jádra rychle žluknou a významně utrpí jejich chuť. Pomalé sušení je pro výslednou kvalitu ořechů nejlepší.

Listy ořešáku obsahují hnědě zbarvenou látku juglon, která potlačuje růst okolní vegetace, jež by mohla stromu konkurovat (tomuto jevu se říká alelopatie).
Prohlédněte si další galerie
- Úžasný trik zahradních architektů: Špatně zvolený kamínek vám zničí zahradu. Stačí malá úprava a vše vypadá luxusně
- Když uvidíte tyto rostliny na balkoně, nebudete věřit vlastním očím. Z těchto 5 druhů budete úplně paf
- Neuvěříte, z čeho vznikne nádherný adventní věnec bez jehličí. Trik, který znají jen šikovní dekoratéři
- Zapomeňte na chvojí: 100% přírodní, neuvěřitelně trvanlivý a krásnější než z obchodu
- Tento keř má až 60 000 plodů za sezónu: Skrytá hvězda podzimní zahrady, o které většina lidí netuší



